Eerder deelde ik met je een audio opname over Trichotillomanie en ‘imprinting momenten’.

podcast trichotillomanie haar uittrekkenMaar wat je waarschijnlijk nog niet weet is dat je in de Apple iTunes Store nu ook Engelstalige podcasting serie aantreft vanuit “Getting Better” (Beter Worden) onder de naam “Winning from Trichotillomania” (Winnen van Trichotillomanie).

Wellicht vind je het ook leuk om je daar eens op te abonneren, zodat je automatisch updates ontvangt zodra we nieuwe opnames hiervoor beschikbaar stellen.

Als je in de iTunes Store van Apple zoekt op “Getting Better” of de naam van de podcast serie “Winning from Trichotillomania” zul je ze zeker vinden!

Of klik gewoon op onderstaande knop om de podcast serie rechtstreeks te kunnen benaderen.

Winning from Trichotillomania PodcastHier beschikbaar in de Itunes Store

Vanuit liefde en je het allerbeste toewensend,

Rik


Rik
Rik

Rik van Bastelaar is de oprichter van Beter Worden voor behandeling van Trichotillomanie. Door zich jarenlang te specialiseren in dit gedrag heeft hij een unieke en effectieve aanpak kunnen ontwikkelen waar al heel veel mensen baat bij hebben gehad. Van jongere mensen (vanaf 9 jaar) die relatief een beperkt aantal jaren haar uittrokken tot oudere mensen (tot 76 jaar) die dat al bijna een leven lang deden en al van alles hadden geprobeerd. Voor tal van verschillende vormen waarin dit gedrag voorkomt. Van haren uittrekken met de hand, met een pincet, friemelen of het uitdraaien van haar. Al dan niet in combinatie met het bewust bezig zijn hiermee of het vervolgens opeten van haar. In een alsmaar toenemend aantal landen (17 tot nu toe). Zijn pragmatische aanpak richt zich op het heel gericht leren sturen op de kern van dit gedrag: de onbewuste opbouw van de drang tot het moeten uittrekken van haar. En vaak sneller dan de meeste mensen in eerste instantie voor mogelijk hielden. Zodra mensen leren stoppen met dit gedrag leidt dit vaak tot een fantastische transformatie in hun leven vanuit een versterkt zelfbeeld en toename in zelfvertrouwen. Met meer ruimte voor harmonie en intimiteit in onderlinge relaties. Vanuit een beter gevoel en meer openheid en onderling begrip. Alsook meer innerlijke rust en betere concentratie mogelijkheden en bijbehorende prestaties. En voor mensen met kinderen of de wens daartoe vaak tot een beter gewenst rolmodel.