TRICHOTILLOMANIE VRIJHEID CONSULTATIE SESSIE met 1 van onze gedragsexperts!

“IK WEET WAT TRICHOTILLOMANIE IS EN KAN HELPEN, ECHT WAAR! Zelfs als je het grootste deel van je leven hebt getrokken en faalde met alles wat je voorheen ooit hebt geprobeerd.”

Een directe relatie tussen haren uittrekken bij Trichotillomanie en het ontladen van ongewenste emoties werd recentelijk gerapporteerd vanuit ‘The Conversation’, een onafhankelijke bron voor onderzoek, commentaar en nieuws vanuit de universiteiten en onderzoekswereld in Australië.

Hier is het oorspronkelijke citaat, daaronder vertaald naar het Nederlands:

Recently, studies have found that hair pulling also reduces unpleasant emotions such as anxiety. Indeed, our own ongoing research, interviewing individuals with trichotillomania about their experience and beliefs, highlights the role of both pleasure and relief from psychological pain that occurs when individuals pull.

Recentelijk hebben studies aangetoond daar haren uittrekken ook ongewenste emoties zoals spanning – ongerustheid verminderd. Ook onze eigen doorlopende onderzoek, het interviewen van mensen met trichotillomanie naar hun ervaring en geloofsovertuigingen, benadrukt de rol van zowel plezier als ontlading van psychologische pijn dat plaats vindt wanneer personen haren uittrekken.

Bron: The Independent

 

Relatie tussen opgebouwde ongewenste emoties en haren uittrekken zeer herkenbaar!

haren uittrekken Trichotillomanie
Relatie tussen Trichotillomanie en het ontladen van opgebouwde ongewenste emoties herkenbaar

Wat ik hierin direct herken is de relatie tussen het haren uittrekken en het ontladen van opgebouwde ongewenste emoties.

Dit is hoe één van onze klanten het ooit verwoorde, en toen ze het zei schreef ik het direct op, want het was zo herkenbaar wat ik bij vele anderen reeds had geconstateerd:

Spanning is de voornaamste uitlokkende factor voor het uittrekken van mijn haren!

 

  “Negatieve gedachten en gevoelens zoals verdriet, boosheid, en teleurstelling dragen hier vaak toe bij. Ook nieuwe situaties brengen vaak de nodige stress met zich mee en maken dat ik sneller haren zal uittrekken. Ik heb hulp nodig om op een andere manier met spanning en stress om te leren gaan i.p.v. mijn haren uit te trekken.”

 

Je schaamte overstijgen voor overwinnen van drang tot haren uittrekken bij Trichotillomanie!

Wat ik tevens herken in het artikel van ‘The Conversation” vanuit mijn werk is dat het gebukt gaan onder Trichotillomanie vaak leidt tot gevoelens van schaamte, spanning en soms in verlegenheid gebracht worden.

Want ondanks dat sommige mensen die we mochten helpen graag hun ervaringen deelden nadien om ook anderen weer te inspireren, weten we ook uit ervaring dat sommige mensen die we mochten helpen vaak eerst sommige van hun beperkende gedachten dienden te overwinnen, al dan niet met wat hulp, alvorens ze ook stappen voorwaarts konden maken.

Maar één van de dingen die ik zelf steeds meer heb geleerd toe te passen in mijn eigen leven, wat een enorm verschil heeft gemaakt, is dat dingen vaak veel sneller gaan en veel leuker zijn wanneer we iemand om hulp vragen die gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp.

trichotillomanie behandeling haar uittrekken succesvol
Maar één van de dingen die ik zelf steeds meer heb geleerd toe te passen in mijn eigen leven, wat een enorm verschil heeft gemaakt, is dat dingen vaak veel sneller gaan en veel leuker zijn wanneer we iemand om hulp vragen die gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp.

Laat me je een simpel voorbeeld geven. Recentelijk wilde ik een Twitter vogel logo met het aantal actieve volgers van ons internationale team dat zich specialiseert in behandeling van trichotillomanie aan de blog pagina van onze Nederlandse website toevoegen waarvoor specifieke code nodig was om dat op een bepaalde manier mogelijk te maken.

En ondanks dat ik zelf over technische kennis en vaardigheden beschik, beschouw ik mijzelf zeker niet als een expert voor het bouwen van websites in vergelijking tot sommige mensen in mijn netwerk.

Dus na een worsteling door dit zelf te willen doen, waarmee stress opbouwde en wat maar nergens toe leidde, zei ik uiteindelijk na een uur: ´genoeg is genoeg´.

Vervolgens nam ik contact op met een expert op dit gebied uit mijn netwerk en zij voorzag me in hele korte tijd van de code die we eenvoudig konden kopiëren in onze website, en voila, daar was het resultaat waar ik op uit was (zie rechts boven aan deze pagina) :).

Dus iemand om hulp vragen die gespecialiseerd is in een bepaald onderwerp wanneer je zelf vast zit en niet verder komt kan soms even duren, maar kan zodra je dit doet al het verschil maken in de resultaten die je boekt en hoe je door het leven gaat.

Dat is een principe dat eenvoudig werkt, of het nu gaat om behandeling van trichotillomanie of het ontvangen van hulp voor een website!

 

Zelf eenvoudig een start maken om de relatie te leren doorbreken tussen negatieve emoties en haren uittrekken!

Zelf eenvoudig een start maken
Enige tijd geleden hebben we een programma beschikbaar gesteld dat je eenvoudig helpt om de relatie tussen negatieve emoties en haren uittrekken te leren doorbreken.

Enige tijd geleden hebben we een programma beschikbaar gesteld dat je eenvoudig helpt om de relatie tussen negatieve emoties en haren uittrekken te leren doorbreken.

Eenvoudig weg door beter voor jezelf te leren zorgen door vanuit een veel betere innerlijke staat (hoe je jezelf voelt) de situaties – mensen die thans nog een uitdaging voor je vormen tegemoet te treden.

Het lijkt als het ware een kip en een ei situatie. Want het zijn dezelfde situaties of mensen die je nu wellicht soms nog verlammen. Maar wachten op externe verandering om jezelf beter te leren voelen zou wel eens een heel leven kunnen duren!

Dus dit programma leert je hoe je zonder moeite in de praktijk vanuit een veel betere staat dit soort situaties tegemoet kunt treden om de juiste dingen te doen voor jezelf (los van de mening van anderen) die leiden tot rust van binnen.

Wat wellicht leuk is om te weten is dat ik met heel veel trots kan vertellen dat de eerste personen die hiermee aan de slag gingen kinderen waren die last hadden van dit gedrag, waarna ook de volwassenen volgden.

Mocht je zelf ook een willen ontdekken hoe dit programma jou kan helpen, met een alles te winnen aanbod, omdat je het 30 dagen lang zelf kunt uit proberen, dan kan dat via onderstaande link:

LEREN STUREN OP INNERLIJKE RUST: doorbreek de relatie tussen stress en haren uittrekken! 

Vanuit liefde en je het allerbeste toewensend!

Rik

 


Rik
Rik

Rik van Bastelaar is de oprichter van Beter Worden voor behandeling van Trichotillomanie. Door zich jarenlang te specialiseren in dit gedrag heeft hij een unieke en effectieve aanpak kunnen ontwikkelen waar al heel veel mensen baat bij hebben gehad. Van jongere mensen (vanaf 9 jaar) die relatief een beperkt aantal jaren haar uittrokken tot oudere mensen (tot 76 jaar) die dat al bijna een leven lang deden en al van alles hadden geprobeerd. Voor tal van verschillende vormen waarin dit gedrag voorkomt. Van haren uittrekken met de hand, met een pincet, friemelen of het uitdraaien van haar. Al dan niet in combinatie met het bewust bezig zijn hiermee of het vervolgens opeten van haar. In een alsmaar toenemend aantal landen (17 tot nu toe). Zijn pragmatische aanpak richt zich op het heel gericht leren sturen op de kern van dit gedrag: de onbewuste opbouw van de drang tot het moeten uittrekken van haar. En vaak sneller dan de meeste mensen in eerste instantie voor mogelijk hielden. Zodra mensen leren stoppen met dit gedrag leidt dit vaak tot een fantastische transformatie in hun leven vanuit een versterkt zelfbeeld en toename in zelfvertrouwen. Met meer ruimte voor harmonie en intimiteit in onderlinge relaties. Vanuit een beter gevoel en meer openheid en onderling begrip. Alsook meer innerlijke rust en betere concentratie mogelijkheden en bijbehorende prestaties. En voor mensen met kinderen of de wens daartoe vaak tot een beter gewenst rolmodel.