Rik van Bastelaar ondersteunt mensen die last hebben van Trichotillomanie te leren stoppen met haar uittrekken.

Hij is geboren in 1967, de ‘andere helft’ van een fijne relatie sinds 1997 en de trotse vader van een zoon sinds 2008.

Bel Rik Nu op 085 - 888 1239 (internationaal: +31 85 888 1239) of stuur hem een bericht via de gele help knop op rechts van je scherm t.a.v. Rik.

Achtergrond informatie Rik

Rik van Bastelaar is de oprichter van Beter Worden voor behandeling van Trichotillomanie.

Door zich jarenlang te specialiseren in dit gedrag heeft hij een unieke en effectieve aanpak kunnen ontwikkelen waar al heel veel mensen baat bij hebben gehad.

Van jongere mensen (vanaf 9 jaar) die relatief een beperkt aantal jaren haar uittrokken tot oudere mensen (tot 76 jaar) die dat al bijna een leven lang deden en al van alles hadden geprobeerd. Voor tal van verschillende vormen waarin dit gedrag voorkomt.

Van haren uittrekken met de hand, met een pincet, friemelen of het uitdraaien van haar. Al dan niet in combinatie met het bewust bezig zijn hiermee of het vervolgens opeten van haar. In een alsmaar toenemend aantal landen (17 tot nu toe).

Zijn pragmatische aanpak richt zich op het heel gericht leren sturen op de kern van dit gedrag: de onbewuste opbouw van de drang tot het moeten uittrekken van haar.

En vaak sneller dan de meeste mensen in eerste instantie voor mogelijk hielden.

Zodra mensen leren stoppen met dit gedrag leidt dit vaak tot een fantastische transformatie in hun leven vanuit een versterkt zelfbeeld en toename in zelfvertrouwen.

Met meer ruimte voor harmonie en intimiteit in onderlinge relaties. Vanuit een beter gevoel en meer openheid en onderling begrip.

Alsook meer innerlijke rust en betere concentratie mogelijkheden en bijbehorende prestaties. En voor mensen met kinderen of de wens daartoe vaak tot een beter gewenst rolmodel.

Persoonlijke inspiratie slogan

"Neem nooit genoegen met minder dan waarvoor je voorbestemd bent, het is je roeping in dit leven."

Rik zijn kwalificaties op het gebied van gedragsverandering

  • Gelicentieerd NLP Practitionar – Internationale Society van NLP
  • Gelicentieerd NLP Master Practitionar - Internationale Society van NLP
  • Gelicentieerd NLP Trainer - Internationale Society van NLP
  • Gelicentieerd coach in de kunst en wetenschap van HNLP coaching – Het internationale instituut voor humanistische en Neuro Linguistische Psychologie en Hypnose
  • Hypnotic practitioner - Internationale Society van NLP
  • Gelicentieerd Hypnotherapist - Internationale Hypnose Society
  • Gelicentieerd Master Hypnoherapist - Internationale Hypnose Society
  • Gelicentieerd Trainer in de kunst en wetenschap van Hypnotisme & Hypnotherapy - Internationale Hypnose Society

Een volledig overzicht van zijn professionele achtergrond en enkele getuigenverklaringen kun je nalezen op zijn Linkedin profiel. Voor aanvullende verklaringen of persoonsgerichte vragen is hij rechtstreeks te benaderen via onderstaande gegevens.

Bel Rik Nu op 085 - 888 1239 (internationaal: +31 85 888 1239) of stuur hem een bericht via de gele help knop op rechts van je scherm t.a.v. Rik.