TRICHOTILLOMANIE VRIJHEID CONSULTATIE SESSIE met 1 van onze gedragsexperts!

“IK WEET WAT TRICHOTILLOMANIE IS EN KAN HELPEN, ECHT WAAR! Zelfs als je het grootste deel van je leven hebt getrokken en faalde met alles wat je voorheen ooit hebt geprobeerd.”

Na weer al meer dan 9 jaar mensen te helpen met Trichotillomanie in binnen en buitenland, presenteer ik je met veel plezier onze nieuwe website.

Met verbeterde functionaliteit om je te helpen in je leerproces.

Zo is de nieuwe website bijvoorbeeld volledig ‘mobile responsive” Een technisch woord wat inhoud dat alles goed presenteert op tal apparaten waarmee je naar het internet kunt.

Of het nu een computer betreft, een tablet pc of een smart phone, de website zal automatisch aangepast worden zodat hij op al deze apparaten duidelijk de informatie presenteert.

haar uittrekken veiligVerder is de website nu ‘https’ beveiligd. Als je in je zoekbalk kijkt kun je dit zien, met een slotje in de meeste web browsers daarvoor.

Hiermee hebben we een extra beveiliging aangebracht om je privacy zo goed mogelijk te waarborgen. Een belangrijk punt bij een vorm van gedrag waar veel mensen zich voor schamen.

Tenslotte is de Nederlandse website met hoe hij er uit ziet in lijn gebracht met onze internationale website voor behandeling van Trichotillomanie. Mocht je die ook eens willen bekijken, dan kan dat hier.

Nou, dat was het voor nu. Geen inhoudelijke informatie over het gedrag van haren uittrekken zelf dit keer, maar een korte update om je te laten weten waarom we de website hebben aangepast voor je.

Vanuit liefde en je het allerbeste toewensend,

Rik


Rik
Rik

Rik van Bastelaar is de oprichter van Beter Worden voor behandeling van Trichotillomanie. Door zich jarenlang te specialiseren in dit gedrag heeft hij een unieke en effectieve aanpak kunnen ontwikkelen waar al heel veel mensen baat bij hebben gehad. Van jongere mensen (vanaf 9 jaar) die relatief een beperkt aantal jaren haar uittrokken tot oudere mensen (tot 76 jaar) die dat al bijna een leven lang deden en al van alles hadden geprobeerd. Voor tal van verschillende vormen waarin dit gedrag voorkomt. Van haren uittrekken met de hand, met een pincet, friemelen of het uitdraaien van haar. Al dan niet in combinatie met het bewust bezig zijn hiermee of het vervolgens opeten van haar. In een alsmaar toenemend aantal landen (17 tot nu toe). Zijn pragmatische aanpak richt zich op het heel gericht leren sturen op de kern van dit gedrag: de onbewuste opbouw van de drang tot het moeten uittrekken van haar. En vaak sneller dan de meeste mensen in eerste instantie voor mogelijk hielden. Zodra mensen leren stoppen met dit gedrag leidt dit vaak tot een fantastische transformatie in hun leven vanuit een versterkt zelfbeeld en toename in zelfvertrouwen. Met meer ruimte voor harmonie en intimiteit in onderlinge relaties. Vanuit een beter gevoel en meer openheid en onderling begrip. Alsook meer innerlijke rust en betere concentratie mogelijkheden en bijbehorende prestaties. En voor mensen met kinderen of de wens daartoe vaak tot een beter gewenst rolmodel.